Domů / Soutěže / SOUTĚŽ: Pošli reportáž a vyhraj geocoin!
SOUTĚŽ: Pošli reportáž a vyhraj geocoin!

SOUTĚŽ: Pošli reportáž a vyhraj geocoin!

Před týdnem jsme vás informovali v příspěvku Honba za suvenýry o srpnové akci Groundspeaku, kdy za každý den s odlovenou keší nebo s účastí na eventu dostanete do své sbírky suvenýr. Zatím není jasné, jak budou suvenýry vypadat, ale již zítra budete mít příležitost vidět ten svůj první.

Na fóru jsme měli možnost číst hlasy, že někteří kačeři považují celou akci za degradaci suvenýrů a že ji budou bojkotovat. Že to do jisté míry degradace je, o tom není potřeba diskutovat. Donedávna bylo totiž přidělení suvenýru poměrně vzácným jevem a člověk se musel hodně snažit, pokud chtěl nějaký ten hezký obrázek do sbírky. Největší problém byl se získáním suvenýrů, které se přidělovaly například na eventech, které byly pro našince tak trochu z ruky, bez možnosti si pro ně odskočit, třeba za Atlantik. Nyní ale máme všichni stejnou možnost přijít poměrně lacino k 31 suvenýrům bez velké námahy. Stačí absolvovat 31denní streak a je to doma.

No, a teď k tomu bojkotu. Osobně si myslím, že frajery, kteří budou akci bojkotovat tím, že za měsíc nedají ani jeden kus, spočteme na prstech jedné ruky. Že výkřiky na fóru jsou jen silácká gesta a že téměř nikomu nedá, aby alespoň jediný den v srpnu nezašátral v nějaké té skulině po krabičce.

Soutěž

Pro ty, kteří se rozhodli streaku zúčastnit, máme připravenou soutěž. Na e-mail clanky@geocacher.cz stačí poslat reportáž z odlovu. Tři nejlepší příspěvky budou zveřejněny a autoři odměněni pěkným husitským geocoinem. Podmínkou pro účast v soutěži je odlovit úspěšně všech 31 suvenýrů. Jedině ten, kdo bude mít srpnový kalendář kompletně vyplněný a pošle reportáž v rozsahu alespoň jedné strany A4 a minimálně 3 fotografie, bude do soutěže zařazen. Příspěvky posílejte nejpozději do 7. září. Redakce si vyhrazuje právo text před uveřejněním redakčně upravit. Těšíme se, že se s námi podělíte o své zážitky. Vyhodnocení a vyhlášení výsledků soutěže proběhne do 15. září.

Tři nejlepší autory odměníme těmito geocoiny a jejich příspěvek uveřejníme 

 

Nepřetrhnout řadu a získat všech 31 suvenýrů nebude jistě úplně jednoduché. Abyste vše zvládli na jedničku a splnili vstupní podmínku do naší soutěže, přinášíme vám rady z The Geocaching Blog, jak na to.

Osm tipů, jak celý měsíc sbírat suvenýry

Měsíc srpen dostal své nové jméno: 31 dní geocachingu. Budete mít možnost získat kalendářový suvenýr za každý den, kdy najdete keš – celkem na vás čeká 31 suvenýrů. A pokud jste našli keš 13. července, už jste získali i speciální suvenýr „Geocaching Get Outdoors Day“.

Je to výzva! Zkuste nepřetrhnout řadu, najít během srpna aspoň jednu keš denně a získat všech 31 suvenýrů. Možná to zní snadně, ale udržet souvislou řadu nálezů vyžaduje tvrdou práci, důslednost a především motivaci. Proto vám nabízíme pár tipů, jak celý srpen úspěšně sbírat suvenýry.

1. Plánujte

Tenhle tip je z dobrého důvodu číslem 1. Všechno bude snazší, budete-li mít souvislou řadu nálezů předem rozplánovanou. Už pár dní předem si připravte plán a zamyslete se především nad tím, jestli nepřijdou dny, kdy pro vás bude o něco těžší najít si chvilku a vyrazit na lov. S dobrým plánem se vyhnete nepříjemným překvapením a souvislou řadu snadno udržíte.

2. Začleňte geocaching do svého denního rytmu

Cesta do práce, na nákup, na procházku se psem – to všechno jsou vhodné příležitosti ulovit nějakého toho „smajlíka“. Při cestách na místa, kam míříte pravidelně, můžete zkusit nové trasy, které vám třeba nabídnou snadný úlovek. Nález nenáročné keše vám nezabere víc než 10 až 15 minut, takže vám ani s krátkou zajížďkou nezabere moc času – a budete mít na celý den vystaráno.

3. Neopovrhujte snadnými úlovky

Keše D1/T1 většinou nenabízejí hluboké zážitky, ale když se snažíte nepřetrhnout řadu, určitě vám přijdou vhod. Nechte si multikeše a náročné mysterky na září – leda byste zatoužili pokořit ještě větší výzvu.

4. Půlnoční trik

Tahle rada je jednoduchá, ale k nezaplacení. Vypravte se na jednu keš před půlnocí, pak chvíli počkejte a vypravte se na další. Za jedinou hodinu si můžete odbýt kešování na dva dny. Ale pozor! Než se na tenhle trik spolehnete, pečlivě si překontrolujte, jestli keš, na kterou se chystáte před půlnocí, je skutečně na místě. Kdyby byla ztracená nebo se vám nepodařilo ji najít, mohli byste kvůli ní svou souvislou řadu nechtěně přerušit.

5. Nechávejte si snadné nálezy v záloze

Možná vás na začátku měsíce napadne vypravit se na nejbližší a nejsnazší keše ve vašem okolí. Ale pozor! Uděláte líp, když si ty nejsnazší úlovky budete šetřit na později. Aspoň budete mít nějakou jistotu pro případ, že některý den budete mít na geocaching míň času.

6. Vynechejte FTFka

Pokud vám chodí notifikace o nově publikovaných keších v okolí, zkuste na nějakou dobu odolat pokušení vyrážet na FTF, zvlášť pokud jde o keše v nejbližším okolí. I z nich se mohou stát záložní varianty pro den, kdy vám něco zkříží lovecké plány.

7. Najděte si parťáka

Jako při každé výpravě za krabičkami i u této výzvy platí, že vás bude mnohem víc bavit, pokud vyrazíte s kamarády. Když se do této výzvy pustíte společně, můžete si navzájem dodávat motivaci, abyste vydrželi celý měsíc.

8. Pečlivě si vyberte závěrečný úlovek

Pokud se vám podaří celý měsíc nepřetrhnout řadu nálezů, měli byste ji také důstojně zakončit. Předem si vyberte keš, která za to stojí, abyste se už od začátku měli na co těšit.

 

Pro lepší plánování a každodenní připomenutí máte k dispozici kalendář od Groundspeaku, který si můžete vytisknout a přicvaknout magnetkou třeba na geoledničku. Nebo na geozáchod. Nebo na geodveře. Zkrátka pokud nechcete propást účast v naší soutěži, vytiskněte si tenhle kalendář tolikrát, kolikrát denně potřebujete připomenout, že právě dnes musíte vyrazit za svou dnešní keší.

31DaysGC_Calendar_08_13_vFinal_OL

 

Dejte nám vědět, jak to vidíte vy!

Už jste se někdy pokoušeli o co nejdelší řadu nálezů v kalendáři? Jestli ano, podělte se o svoje zážitky a zkušenosti!

Scroll To Top